Norrlänsk Toast Skagen


Norrlänsk Toast Skagen

Räksmörgåsar i olika tappning är vanligt förekommande och man skulle nästan kunna säga att det går lite inflation i det hela. Alltför ofta får man trista, billiga räkor i alltför fet sås. Och så fort man tillsätter rödlök så gäller det att använda sin fingertoppskänsla; för mycket och för stark lök kan förstöra en hel rätt.

Om bröd finns mycket att säga. Jag vågar påstå att har man väl provat Toast Skagen med hembakat formbröd eller brioche enligt recept nedan, så finns det ingen återvändo sedan. Det blir rätt svårt att hitta något i matbutiken som kan slå den upplevelsen.

Det här receptet ger en underbar röra som är precis lagom fet. Godast blir det förstås med färska räkor, men frysta går också bra. Inte för att uppmuntra till intag av alkohol, men en Toast Skagen som serveras en varm sommardag kan med fördel avnjutas med en kall, ljus och fyllig lager. För dig som gillar att köpa mat online är det viktigt att jämföra priser och kvalité så du verkligen får tag på de bästa råvarorna till det bästa priset.

Ingredienser

2 portioner

2 skivor formbröd eller brioche

1/2 dl majonnäs

1/2 dl crème fraiche

1 msk dill, hackad (fryst eller färsk)

2 msk rödlök, finhackad

120 g skalade räkor

salt, peppar

citron

Gör så här

  1. Rör ihop majonnäs med crème fraiche i en bunke. Tillsätt dill och finhackad rödlök efter smak. Blanda i räkorna. Smaka av med citron, salt och nymalen svartpeppar.
  2. Rosta brödskivorna eller stek dem gyllene i smör.
  3. Fördela röran på brödet. Toppa med en citronklyfta och servera genast.

Orkar du inte laga? Låt oss på Norrlandscatering sköta maten. Kontakta oss idag för en kostnadsfri offert.

+ There are no comments

Add yours