Bröllop

Catering Bröllop

Bröllopsdagen är minst sagt kärlekens högtid. Denna högtid är som mest intensiv mellan Maj och September. Låt oss göra den viktigaste dagen i ditt liv till en skön, avslappnad och underbar dag utan press och stress runt mat och servering. Bra framförhållning och en bra samarbetspartner är ett måste för en lyckad bröllopsdag. Vi på Catering Norrland brinner för att skapa högtider att minnas och ser till att ingen tummar på kvalitén. Välj mellan färdigkomponerade bröllopsmenyer eller sätt ihop er egen meny efter önskemål med cateringföretaget. När det nalkas bröllop kan bara fantasin sätta stopp, vad som ska serveras på bröllopsmiddagen är helt valfritt. Det mest klassiska i Sverige är att brudparet bjuder sina gäster på en trerätters middag med bröllopstårta som dessert, men en buffé med kallskuret börjar också bli vanligt.

Det finns vissa oskrivna regler om vad som ska serveras på bröllopsmiddagen.

Förrätt

Förrätten bör vara i form av en eller två munsbitar. Precis som på restaurang är det inte meningen att gästerna ska bli mätta. En god soppa ser man också väldigt ofta idag. Till förrätten serveras normalt ett vitt vin med en lättare karaktär.

Huvudrätt

En finare kött eller fiskbit tillsammans med potatis och en sås har varit tradition i många hundra år och traditionen är stark än idag. Till huvudrätten passar oftast ett rött vin allra bäst.

Efterrätt

Det finns inga oskrivna regler när det kommer till efterrätten på en bröllopsfest, det är helt valfritt. Om man inte väljer att ha en bröllopstårta väljer många en lyxigare chokladkaka. Till efterrätten serveras givetvis kaffe och en avec för de som vill.

Helhetslösning bröllop

Många cateringbolag erbjuder förutom catering hjälp med planering och genomförandet av bröllopet. Vill ni slippa helhetsansvaret kan detta vara en väldigt bra idé. Där brukar de redan i offertstadiet involvera erfarna projektledare för att kunna föreslå och planera dagen som motsvarar ert behov och förutsättningar. Vill ni bara lämna bort en del av ansvaret kan ni själva välja vilken nivå av service ni vill ha hjälp med. En helhetslösning innefattar oftast boende, mat och en smyckad festlokal

Call Now Button